Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/avjetcomtr/SubBlog.avukatjet.com.tr/index.php on line 2

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/avjetcomtr/SubBlog.avukatjet.com.tr/index.php on line 2

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/avjetcomtr/SubBlog.avukatjet.com.tr/index.php on line 2

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/avjetcomtr/SubBlog.avukatjet.com.tr/index.php on line 3

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/avjetcomtr/SubBlog.avukatjet.com.tr/index.php on line 3

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/avjetcomtr/SubBlog.avukatjet.com.tr/index.php on line 3

Warning: file_get_contents(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/avjetcomtr/SubBlog.avukatjet.com.tr/index.php on line 4

Warning: file_get_contents(http://4034-ch4-v26.casailee.com): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in /home/avjetcomtr/SubBlog.avukatjet.com.tr/index.php on line 4
Uyum Sağlayın ya da Başarısız Olun: Online Danışmanlık - Hukuki Danışmanlık Yazılımı İçeriğe geç →

Uyum Sağlayın ya da Başarısız Olun: Online Danışmanlık

Mart ayında bir hafta içinde COVID-19 salgını, hukuk sektörüne son on yılda görülenden daha fazla değişiklik getirdi. Bir zamanlar yüz yüze konferanslarda ısrar eden birçok yargıç, artık davacıların ve avukatlarının telefonla görüşme yapmasına izin veriyor. Ve karantina nedeniyle yığılan duruşma listelerinden endişe duyan mahkemeler, video konferans uygulamaları aracılığıyla sivil duruşmaları deniyor ve online arabuluculuğu teşvik ediyor. Aynı zamanda avukatlar da bu süreçte uzaktan çalışarak müvekkilleriyle sanal olarak görüşüyor, belgeleri noterden alıyor ve davaları online olarak tartışıyorlar.

 

Amerika’da yapılan yakın tarihli bir anket, hukuk bürolarının yaklaşık %70’inin COVID-19’un hukuk bürolarının ve mahkemelerin işleyişi konusunda kalıcı bir yol göstereceğini kabul ettiğini gösteriyor. Şans eseri birçok hukuk bürosu ileride yaşanacaklara hazırmış. Yapılan anketten toplanan verile göre, ankete katılan hukuk bürolarının %80’inden fazlası yarı zamanlı ya da tam zamanlı olarak uzaktan çalışmaya geçmiştir. Dikkat çekici bir şekilde, ankete katılan büroların neredeyse yarısı bir günden kısa bir süre içinde ofisten eve taşınmış.

Hukuk bürolarının home-ofis çalışmaya başlaması da bizlere, COVID-19 öncesi çoğu büronun uzaktan çalışmak için bir yolunun olduğunu, ancak bunun için istekli olmadıklarını gösteriyor.

 

Uzaktan Çalışma Yaygınlaşıyor Fakat Bu Süreç Nasıl Sürdürülmeli?

Son on yılda, uzaktan çalışma konusunda uzun bir yol kat edildi. Pandemi sonrası, uzaktan çalışma tüm meslek grupları için daha da yaygınlaştı. Aslında, ankete katılan avukatların yarısından fazlası, personelin fiziksel bir ofiste çalışmaya geri dönmesine izin verip vermeyeceklerinden emin değillerdi. Görüyoruz ki uzaktan çalışma zaman zaman zorunlu hale gelebilmekte ve hepimiz bunun için hazırlıklı olmalıyız. Fakat nasıl?

 

Çalışma Yönetimi

Bulut tabanlı çalışma yönetimi araçları ve online faturalama çözümleri, uzaktan çalışan bir iş yerinin önemli bileşenleridir. Ancak buluta geçiş iş yerleri için, pandemi sonrası bir son değil; başlangıçtır. Daha da önemlisi birçok firma, COVID-19’un neden olduğu artan devamsızlık beklentisiyle, bulut tabanlı araçların kullanımını nasıl en üst düzeye çıkaracakları konusunda stratejik düşünmeye başlamalıdır.

 

İş Kültürü

   Avukatlar uzak çalışma hayatına alıştıkça, uzun vadede ne tür bir çalışma kültürü inşa etmek istediklerini de düşünmelidirler. Bazı hukuk büroları, sıkı kıyafet kuralları, sıkı programlar ve çalışanlar için günlük kontroller uygulayarak ofisin kalıntılarını online olarak kopyalamayı seçtiler, ancak kanıtlar eski okul yaklaşımının özellikle günümüz koşullarında etkili olmadığını gösteriyor. Diğer bürolar, çalışanların gündelik giyindiklerinde daha iyi çalıştıklarını veya geleneksel 9-5 programının sınırları dışında olsa bile işi zamanında bitireceklerine güvendiklerini keşfettiler.

 

Üretkenlik

   Hukuk büroları, daha verimli çalışabilmeleri için avukatlar ve çalışanlar üzerindeki stresi azaltma amacıyla başka adımlar da atabilirler.

Ankete katılan avukatların %20’si mali belirsizlik stresinin yanı sıra, yeni bir ev ortamına odaklanmanın zorluğundan dolayı, günlük çalışma saati hedeflerini karşılamada sorun yaşadıklarını bildirdi. Bunlar, avukatların kendileri ve çalışanları için yönetebileceği ve aslında yönetmesi gereken sorunlardır. Hukuk büroları daha büyük ofisler için harcadıkları maliyeti düşürerek evden çalışan personel için bilgisayar veya diğer teknoloji donanımları satın almak için yeniden yatırım yapabilir.

Online olarak koçluk ve farkındalık konferansları düzenleyebilirler. Bu küçük konforlar, odaklanmanızı iyileştirmek ve hukuk büronuzun enerjisini yükseltmek için uzun bir yol kat edebilir.

 

Müvekkiller

Uzaktan çalışmanın avukatları nasıl iyi yönde etkileyebileceğini tartıştık, ancak aynı derecede önemli olan, avukatların müvekkillerine hizmet etmek için ne yapması gerektiğidir. Birçok insan uzun zamandır alışverişlerini ya da banka işlemlerini online olarak yürütmekte olduğundan, yine online olarak randevu alma, kayıt formlarını doldurma, bilgi yükleme, ödeme yapma, belgeleri elektronik imzalama ve avukatları ile görüşme yapma da müvekkiller için artık daha kolay ve ulaşılabilir bir yol.

Kategori: Genel